Ventilation

Ventilation til privat og erhverv

Hos Bo-Vent ved vi, at ventilation ikke bare er ventilation. Ventilation har mange formål og derfor er det vigtigt, at I vælger den rigtige løsning.
Der er stor forskel på hvilket miljø, der skal ventileres og antallet af personer som opholder sig der, hvor et anlæg placeres, hvor mange kubikmeter luft det skal indblæse – ja der er rigtig mange faktorer, der skal overvejes.

Alt det kan vi hjælpe jer med. Vores projektafdeling og engagerede projektmedarbejdere har gennem 20 år løst et hav af forskellige opgaver for erhvervskunder i alle brancher og for private. Vi ved, at to opgaver sjældent er ens. Derfor vurderer vi hver gang vores kunders individuelle behov og ønsker, således vi finder den optimale løsning. Vores ekspertviden og erfarne montører kan sikre, at også jeres projekt udarbejdes så netop jeres problemstillinger løses, med det højeste kvalitetsniveau og selvfølgelig leveret til tiden.

Vi mener, at alle har ret til frisk luft, hvad enten det er til 50 m2 eller 50.000 m2. Ingen opgave eller problemstilling er for stor eller for lille og lige meget hvilket projekt I må have, så vi klar til at give vores bud på den bedste løsning.

Vælg nedenfor og læs mere om, hvordan vi kan hjælpe netop jer med at få frisk luft.

Hvorfor Ventilation?

Et godt indeklima er ikke kun en vigtig faktor, når I tænker på sundhed, trivsel, indlæring og produktivitet, men kan også have indvirkning på jeres økonomi. I kan som virksomhed spare en pæn sum penge, hvis I aktivt gør noget for at sikre et godt indeklima for jeres medarbejdere. Ifølge Dansk Ventilation kan virksomheder spare op til 15 gange energiudgiften, blot ved at have et godt indeklima.

Derudover kan den helt rigtig ventilationsløsning samtidig sikre 10-15 procent mere effektivitet på arbejdspladsen. En lang række undersøgelser viser bl.a., at fraværstimer på arbejdspladser kan halveres ved at sørge for et ordentlig ventileret indeklima. Selv sygdomstilstande som stress og depression kan nedsættes ved at sikre optimale forhold for medarbejderen, herunder et korrekt ventileret indeklima.

Det er faktisk dokumenteret

Det er ikke bare humbug og grebet ud af den blå luft. Studier fra Universitet i Milano har fremlagt beviser, der netop beviser, at ’dårlig’ luft medbringer fravær og nedsat effektivitet på arbejdspladser, institutioner, etc. Det påpeges ligeledes, at den ’dårlige’ luft, der forårsages af blandt andet printere, computere og andet materiel, kan skabe så dårlig luftkvalitet at det medfører sygdomme såsom allergi, astma, luftbårne infektioner, lugt og irritation.

Det har endda sig eget navn; “sick-building-symdrome” (red: dårlig bygnings syndrom). Dårligt indeklima er altså ikke noget man skal spøge med – det gør vi i hvert fald ikke hos Bo-Vent.

Privat

Hvorfor er ventilation interessant for jer?

Der er kommet mere og mere fokus på indeklimaet og ventilation i private boliger. Det kommer blandt andet af en stigende tendens til astma, allergi og skimmelsvamp. Men selvom man er blevet mere opmærksomme på netop disse problemer, er ventilation i private boliger ikke noget, der bliver prioriteret og er sjældent med i byggeprisen.

Hos Bo-Vent er vi opmærksomme på, at de nye bygge- og isolationsteknikker gør nybyggede huse tættere og tættere. Det er selvfølgelig en god ting, men ikke hvis ventilationen i husene ikke følger med. De tættere huse besværliggør i stigende grad den naturlige luftudskiftning.

Det er derfor vigtigt, at I overvejer alternative ventilationsmuligheder, da traditionelle indbyggede ventilatorer, såsom emhætter og vådrumsventilatorer ikke længere er nok til at opretholde et sundt og friskt indeklima i din nybyggede bolig.

Har I et dårligt indeklima?

Du kan afsløre det ved at kigge efter følgende i din bolig:

  • Dug på indersiden af lukkede vinduer med enten termo- eller andre to-lagsruder
  • Mug på isolerede vægge, specielt bag møbler
  • Skimmelsvamp på både lodrette vægge og overflader, men specielt også i små skunkrum, bag tapet eller i krybekældre
  • Træthed, hovedpine, åndedrætsbesvær og allergilignende symptomer hos beboerne

Bo-Vent tilbyder derfor private boligejere mulighed for at undgå de kedelige effekter af dårligt indeklima gennem individuelle ventilationsløsninger, der lever op til jeres behov og ønsker.

Med et anlæg fra Bo-Vent får I et anlæg, der ikke kun sikrer familien et bedre indeklima, det filtrerer også den indgående luft, samtidig med, at den “beskidte” luft bliver suget ud af huset. Anlæggene leveres med varmegenindvinding for at holde energiforbruget på så lavt et niveau som muligt.

På den måde kan I være med til at sikre et optimalt indeklima i jeres hjem, samtidig med, at I reducerer risikoen for allergi, astma og husstøvmider.

Vidste I at..

.. forhøjet luftfugtighed kan skabe udbredt skimmelsvamp i boligen?
.. hvert menneske udskiller mellem 2-3 liter vand om dagen og er derfor bidrager til højere luftighed, som i sidste ende kan være med til højere risiko for problemer med luftveje?
.. problemer med husstøvmider kan reduceres ved gennem et ventilationsanlæg at sikre luftfugtigheden i din bolig er under 45 procent?
.. skimmelsvamp kan føre til blandt at irriterede slimhinder, kløe på hud og koncentrationsbesvær?
.. der findes 12-14 bygningsrelaterede skimmelsvampe, der alle kan give fysisk ubehag?

Erhverv

Ventilation på kontoret

Et godt og ventileret kontorlokale giver ikke kun ’frisk luft’, men et bedre indeklima, der kan øge såvel velværet som effektiviteten på arbejdspladsen.

Flere internationale studier viser, at dårligt indeklima resulterer i ineffektive, sløve og uoplagte medarbejdere og desuden er en af de vigtigste grunde til forhøjet antal sygedage. Bo-Vent har stor erfaring med og ekspertviden om ventilationsløsninger til alle typer kontormiljøer, der kan være med til at komme disse problemer til livs.

Ventilation i detailhandlen

Indeklimaet har større effekt på jeres kunder end som så. En god købsoplevelse er bygget op af mange komponenter og forbrugerne i dag har høje forventninger. Det kan derfor være vigtigt for jer at overveje, hvilken effekt jeres indeklima har på jeres kunder og disse købsbeslutninger.

Indeklimaet kan også have stor effekt på jeres produkter, specielt i fødevareafdelinger. Bo-Vent kan hjælpe jer med at finde løsning med styret ventilation og fugt, der med stor fordel for jeres fødevareprodukters kvalitet, kan mindske for eksempel bakterietal så produkterne holder sig friske i længere tid.

iStock_000001853187Large

Ventilation på skoler og i institutioner

Bo-Vent ved hvor vigtigt et godt indeklima er specielt i undervisningslokaler, hvor mange børn, unge og voksne dagligt bruger mange timer på at koncentrere sig og lære. Og netop den kendsgerning er der flere og flere skoler og institutioner i hele landet, som er blevet mere opmærksomme på og har i samarbejde med Bo-Vent gjort en aktiv indsats for, at forbedre indeklimaet for deres elever og ansatte.

Bo-Vent har udviklet og implementeret adskillige ventilationsløsninger, som hjælper skoler og institutioner med at forbedre indeklimaet og med gode resultater. Målet er hver gang at skabe de bedste forudsætninger for elevernes indlæring og så de kan få mest muligt ud af skoletiden og ligeledes effektive, oplagte ansatte. Samtidig kan det rette ventilationsanlæg nedsætte risikoen for luftbårne sygdomme og dermed antallet af sygedage for elever og ansatte.

Ventilation i industrien

I industrien gælder de samme grund for godt indeklimaet som andre steder, og måske endda mere, hvis I ønsker veloplagte, raske og effektive medarbejdere.
Samtidig er industrien endda én af de brancher, der har flest lovkrav til ventilationsanlæg – og det kan være svært at finde rundt i. Så hvis I vil undgå en smiley i dårlig humør fra Arbejdstilsynet, kan det være en god idé tage Bo-Vent med på holdet, når I skal finde en løsning på jeres industriventilation.

Bo-Vent har nemlig de sidste 20 år lavet ventilationsanlæg og – systemer til både dansk og norsk industri og kan derfor alle kravene til fingerspidserne.

Vores store erfaring med optimering af industriventilation garanterer ikke kun bedre indeklima, men også et ’grønt bud’ på energioptimering, der kan sikre jeres virksomhed det lavest, mulige energiforbrug.

Der er altså flere gode grunde til at overvej nyt ventilationsanlæg elle ren optimering af jeres eksisterende. Lige meget hvilken opgave, kan vi hos Bo-Vent hjælpe jer med at finde den bedste løsning.

Er I i fødevareindustrien synes vi I skal tage et kig på vores søstervirksomhed Bo-Vent Entreprise A/S, der er specialiseret i udelukkende ventilationsløsninger til store fødevarevirksomheder og kliniske miljøer.

 

Mangler du ventilation, så har vi løsningen

Ring i dag for et uforpligtende tilbud

Kontakt os nu